понеділок, 2 травня 2016 р.

Весняна толока.


   




       Спрямувавши  конкретні заходи  до проведення весняної толоки  з  квітня місяця поточного року,   виконавчим  комітетом  Княжолуцької сільської ради  прийнято  відповідне рішення  та затверджено   заходи, які спрямовані  на ліквідацію  несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкування території населеного пункту, сільських садиб та кладовищ,  джерел і потоків, озеленення  та благоустрій  територій садиб, підприємств  та організацій села.





    Даним рішенням  створено робочу групу для забезпечення координації робіт щодо визначення та здійснення заходів, спрямованих  на благоустрій території населеного пункту, яка визначила зони впорядкування та кількість працюючих  у проведенні толоки.




    Також даним рішенням зобов’язано всіх  власників домогосподарств, сільських депутатів, членів виконавчого комітету, керівників установ та організацій села проводити організаційну роботу щодо залучення населення  села  до виконання робіт з впорядкуванням території населеного пункту в рамках  проведення  сільської толоки до святкування  Пасхи.




  Тільки завдяки  широкомасштабному  залученню  установ та організацій села, навчального та медичного закладу, робітників з благоустрою від районного центру зайнятості проведено значний обсяг робіт.
Більше 1000 власників домогосподарств  взяли участь  у весняній толоці та виконано ряд робіт з впорядкування своїх територій.




  Для облаштування клумб біля новозбудованої школи по вул. Визволення  завезено 20 м. кубічних чорнозему.
 Чимало зроблено  з озеленення  та благоустрою довкілля.
За кошти від участі в обласному конкурсі «Громада кращого довкілля 2015 року» встановлено два  металеві пішохідні містки протяжністю 24 м.п  та 17 м.п з  виходом з  вул. Долинська  на вул. Дебелівка.
Встановлено додатково ЛЕП по вул. Миру для розвантаження електропідстанцій вулиць Галицька, Топольна,  Нова, Стуса, О.Кобилянської, Північна.


Проведено зовнішнє освітлення вулиць Млинова, Весняна, Зустрічна, Прикарпатська, частково Івана-Франка, пров. Квітковий, Робітничий.
 Загалом , в ході проведення весняної толоки,  впорядковано більше  1 000 дворів, впорядковано близько 50 га.  території , проведено роботи з посадки понад 500 дерев та більше 1 000 кущів.
 Очищено  по дві сторони від  дерев та кущів  вул.  Промислова  в межах 1 км.,
 Очищено від ТПВ кювети по вул. Шевченка, Промислова  , Галицька   довжиною  6 км.
 Облаштовано клумби  біля храму УПЦ КП Святої Мучениці Параскеви П’ятниці, могили Січових стрільців, Обеліска , нової школи  - 110 м2.
Викошено траву біля  могили Січових стрільців та пам’ятника Небесній сотні.
В центрі села побілено дерева.
По центральній вул. Шевченка пофарбовано 7 автобусних зупинок.
Вивезено  120 м.3  ТПВ.
Встановлено  понад 500 м.п  нової огорожі.
Встановлено біля автобусних зупинок та адмінбудинку сільської ради вісім бачків для  сміття.
До весняної толоки залучено 7 робітників з благоустрою від Долинського районного центру зайнятості.


 Ціль заходів органу місцевого самоврядування – забезпечення, збереження та примноження зелених насаджень на території сільської ради, поліпшення естетичного, санітарного стану територій  домогосподарств, територій установ та організацій села, територій і об’єктів масового відпочинку та перебування населення села.
Саме  завдяки проведенню весняної  толоки  село стало чистим та привабливим. Щорічна посадка дерев та кущів  дає можливість населеному пункту потопати  в масиві  зелених садів: туй , квітучих тюльпанів, магнолій  та сакур, гібіскусів  та кущів різнобарвних троянд.

Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар