вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Дорогою правди.


  


Починаючи  з   17 жовтня 2008 року,  окремі  жителі села  перебивають  пороги всіх інстанцій  України від найнижчого до найвищого рівня  , щоб покращити умови навчання  учням в школі  та одночасно  вирішити питання  відкриття  дитячого садочку. Про що протягом цього періоду висвітлюється  в різних  засобах масової інформацій. Однак  на даний  час на завершенні будівництва  першого навчального корпусу новозбудованої школи , робітникам будівництва  почала перешкоджати  працювати група людей , яка не зацікавлена в  будівництві школи  в тому числі і   педагог, заступник директора Княжолуцької ЗОШ І-ІІІ ст.. Бойченко Ольга Володимирівна, чим і   підтверджується  її підпис  на заяві разом з цією групою людей , яка звернулася до голови Долинської РДА 06.10.2015 року, щодо  вжиття  заходів   по неправомірних діях   сільського голови Ігоря Беляка. Ігор Беляк  буцімто  одноосібно  прийняв  рішення  прокладання труб  для стічних вод  від новозбудованої школи у межах  села. Чим і стурбовані вони , оскільки  ці  води є небезпечними, і всі ці види робіт  проводяться  без погодження відповідних інстанцій.  Не забарившись з відповіддю   07.10.2015 року на зустріч з громадою села приїхали представники   Долинської  районної державної адміністрації  та  Івано-Франківської обласної державної адміністрації . 
Також на зустрічі з громадою  були присутні  сільський голова Ігор Беляк  та  директор школи Михайло Пенрин. На зустріч   запрошувались заявники.  В  телефонному режимі  Ольга Бойченко  відмовилась  брати участь.
Через нехтування  приїздом  представників  районної та обласної держадміністрацій, місцевого органу та дирекції школи  ,  громади села  - жителі села (активісти, батьки , батьківський комітет школи )  звернулися  в письмовій формі до районного відділу освіти та директора школи про негайне звільнення  з роботи Ольги Бойченко  за не знання  своїх прямих обов’язків , як заступника директора школи та педагога у вихованні та навчанні дітей за дезінформацію серед громади. Вона своїми діями скомпрометувала роботу  педагогічного колективу Княжолуцької школи та громаду села. А також звернулись до директора школи  провести роботу серед  педагогічного колективу  школи ,  щодо виконання  своїх  прямих обов’язків  як педагогів  в роботі з  учнями  та  батьками, про участь в громадському житті села.
Жителі села запевнили, що   не залишать  такі дії  поза увагою, і не  стануть  осторонь та не допустять  змішування державного будівництва  нової школи з політичними перегонами по виборах до місцевої  ради.
Інформацію  про  прокладання стічних труб на вихід  технічної води від очисних споруд школи  спотворили  на казна що, це і породило скандали    окремих жителів села з  керівниками та робітниками виконання робіт, органом місцевого самоврядування та активістами. Саме це привело до затримування прокладання стічних труб, а не до  підривання авторитету сільського голови Ігоря Беляка, по принципу «чим гірше» тим «краще». 



Іван Проців

13 коментарів:

  1. Перш,ніж було почато будівництво нової школи, складався план. На цьому плані вказані всі корпуси та будови. Де є рішення санепідемстанції, що стічні води можуть текти у Свічу??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Перед початком будівництва будь-якого об'єкту компетентними органами розробляється вся необхідна документація, яка погоджується з усіма інстанціями. Після цього з бюджету відповідного рівня виділяються кошти на проведення будівельних робіт. Особи, які у власних інтересах блокують або перешкоджають виконанню будівельних робіт, у такий спосіб вчиняють злочинні дії проти власного села, в тому числі проти своїх дітей, які на даний час навчаються в старій аварійній школі. Такі дії є неправомірними і потребують відповідної реакції з боку правоохоронних органів та всіх інших жителів с. Княжолука.

      Видалити
  2. До чого тут перешкоджання виконанню робіт??? Вам поставлене чітке запитання у попередньому коментарі. Дайте на нього відповідь, а не відписуйте заученими фразами. У вас є всі дозволи на те, щоб стічні води впадали у Свічу???

    ВідповістиВидалити
  3. Шановний, "анонім", просимо Вас вчитатися і вдуматись в те, що написано у попередній відповіді. Там роз"яснено, що перед початком будівництва будь-якого об'єкту компетентними органами розробляється вся необхідна документація, яка погоджується з усіма інстанціями. Що тут потрібно чіткіше роз"яснювати?

    ВідповістиВидалити
  4. Коли у вас є всі дозвола,чому призупинена робота?

    ВідповістиВидалити
  5. Що робить сторож на території нової школи, коли розкрадають майно?!
    Чому сільська рада не приймає ніяких санкцій щодо цієї проблеми?

    ВідповістиВидалити
  6. коли урочисте відкриття школи скільки ще разів буду надувати шарики

    ВідповістиВидалити
  7. каналізація є паркан є чому не відкривається нова школа адже 2 місяці тому казали що є все лише вся затримка в каналізації

    ВідповістиВидалити
  8. працівники сільської ради та деякі активісти батьківського комітету звинувачують жителів села ,які намагаються захистити своє здоровя, у перешкоджанні будівництва школи.Відкривайте в чому затримка і не плутайте школу з трубою по якій тече г...о

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вибачте, шановний анонім, але труба, про яку ви пишете, хіба не для школи прокладається, не для наших дітей, внуків?! Чи ви вважаєте, що цю трубу прокладає хтось для власних потреб?? Не думаю. На жаль, на даний час ніхто не винайшов таке ноу-хау, яке б дозволяло обійтись без прокладання таких труб. Хотілось би, щоб ви дали відповідь на питання чи обходитесь ви в своєму господарстві без стічних труб і каналізації? Вони хіба не загрожують вашому здоров'ю?

      Видалити
  9. я не про ноу-хау чому не відкривається школа якщо каналізація є адже затримка в жовтні була лише в цьому.добре читайте поставлене питання

    ВідповістиВидалити
  10. Ноу-хау-це наша сільська влада))))

    ВідповістиВидалити
  11. І ще раз переконались що брехня все одно випливе на поверхню,не бачити школи ще довго і нудно,але це пусте головне каналізація є

    ВідповістиВидалити