середу, 14 жовтня 2015 р.

Хоробрі серця України.




     
Вперше  вся Україна святкує День захисника України  14 жовтня разом з святом Покрови Присвятої Богородиці та Українського Козацтва.
       Саме  про це пролунало у віршах  учасників гуртка художнього читання  при сільському клубі  перед початком святкового заходу в залі засідань адмінбудинку сільської ради. Серед  учасників  Соломія Фединяк,  Ірина Гайнюк,  Юлія Камишан, , Леся Ковердан, Ірина Денисів, Зоряна Гайнюк під керівництвом завідувача  сільським клубом Марії Мальон.
        Заступник сільського голови Іван Проців зробив  презентацію  стенду «Хоробрі серця України», на якому висвітлено  події  здобуття незалежності України 2013 - 2015 року, в яких брали  безпосередньо участь жителі села, також заслуги громади, волонтерів, військовослужбовців  та  надзвичайно важливий внесок  громади , військовослужбовців в подіях, які відбувалися в зоні АТО на сході України.




        Також Іван Проців доповів що :
  День захисника України – свято, яке перетворилося  із Дня Радянської армії на всеукраїнський народний чоловічий день, яке ще виникло  у 1918 році , як  день народження  Червоної Армії в часи перемоги    під Нарвою та Псковом  над німецькими військами. Це свято, що відзначається 23 лютого в деяких країнах колишнього СРСР. Встановлене в 1922 р., як «День Червоної Армії і Флоту» з 1949 до 1993 рр. носило назву «День Радянської Армії і Військово-Морського флоту». Після розпаду СРСР свято продовжують відзначати у низці країн СНД, а в  Україні було офіційно встановлено 23 лютого 1999 р. Указом Кучми Леоніда Даниловича, другого Президента України «Про День захисника Вітчизни», де  було зазначено: «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді, постановляю: установити в Україні свято - День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого». Указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня 2014 року, натомість запроваджено День захисника України.
      Цей день уособлює прекрасні людські якості – відвагу і мужність, за покликанням – обороняти рідні землі .
      В цей день  ми з вдячністю згадуємо і вітаємо  всіх, хто захищає і продовжує захищати  національні інтереси та безпеку нашої України  і традиційно вшановуємо всі покоління , які є прикладом  вірності і героїзму, захищаючи цілісність нашої держави.
       Коли на долю  українців усіх поколінь впало багато випробувань, вони з гордістю долали їх, захищаючи землі України, свою оселю. І вірить,
що це свято, насамперед, данина  героїчним традиціям нашого народу, вияв любові і пошани до тих , хто у кровопролитних битвах  захищає Україну, відстоює її незалежність. І ми завжди пам’ятаємо і на далі не забудемо  їх хоробрість і відданість в ім’я майбутнього і робитимемо все можливе  для того,  щоб оточити увагою і турботою наших воїнів. І в пам’яті  нашій зберігаються усі  героїчні подвиги багатьох поколінь воїнів – захисників, їх безмежна  любов і відданість до рідної землі, до України.
     Сільський голова Ігор Беляк зачитав розпорядження про нагородження  з нагоди    відзначення  Дня захисника  України   нагородити грамотами  за успішне виконання бойових завдань  в зоні АТО  військовослужбовців  - Половка Сергія Степановича, Бунчака Тарраса Зіновійовича, Надіївського Зеновія Михайловича, Антолика Віталія Васильовича, Яциняка Володимира Михайловича, Семківа Василя Івановича, Марчака Василя Васильовича, Мельника Івана Васильовича, Бабінчука Андрія Кіндратовича, Голуба Степана Васильовича, Площинця Ігоря Ігоровича, Мельника Ярослава Анатолійовича.
- за презентацію стенда     «Хоробрі серця України» -  заступника сільського голови  Проціва Івана Івановича.
     Також сказав, що орган місцевого самоврядування виділив  кожному із них грошову допомогу та забезпечить земельними ділянками під будівництво.
Переживання , біль  і тривога  стиснули груди , а  очі  наповнені сльозами. Так Галина Корніївна Антолик,  мама учасника АТО Віталія, отримала грамоту від сільського голови Ігоря Беляка.

      Працівники сільської  бібліотеки  Любов Яремко та Марія  Бабінчук  в сільській бібліотеці  для присутніх  підготовили   виставку   «Покрий , Покрово, щастям Україну», а також  викладку   літератури  про Українське Козацтво та  захисників України.
     На завершення сільський голова Ігор Беляк подякував всім присутнім за участь в проведеному заході, побажав добра та миру на всій українській землі .




Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар