вівторок, 7 квітня 2015 р.

Краще довкілля.


  У створенні сприятливих умов для життєдіяльності  жителів села Княжолука , захисту довкілля,  навколишнього середовища, збереження об’єктів благоустрою, санітарного стану та зелених насаджень на території сільської ради, відповідно до  Законів  України «Про  благоустрій населених пунктів», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»   прийнято  рішення виконавчого комітету  Княжолуцької  сільської ради  за №7 від 26.02.2015 року  «Про благоустрій населеного пункту»  де затверджено план  основних заходів  проведення санітарної очистки  та благоустрою населеного пункту. 
               Жителі села приклали  всі зусилля щодо  озеленення та утримання в належному стані  своїх садиб, дворів, кладовища, територій  храмів  УПЦ КП та  УГКЦ,  обеліска, могили Січових стрільців, меморіалу Небесної сотні.
               В прибиранні  придорожніх смуг  автомобільної дороги  Чернівці – Львів, яка перетинається в межах населеного пункту вул.. Дебелівка , Кам’янка  та Промислова в сторону с. Яворів,  вул.. Шевченка  в сторону сіл Тяпче та Новоселиця,  брали активну участь працівники сільської ради, бібліотеки та клубу, частково учні  Княжолуцької ЗОШ  І-ІІІ ст., робітники з благоустрою  Долинського районного центру зайнятості. Зібрані  скляні та полімерні  пляшки, матеріали, мішки, ганчір’я, інші відходи  в кількості   54 м3, завантажувались в мішки з подальшою загрузкою  на автомашини  та вивантаженням в контейнера  під ТПВ.
             Вивіз  зібраних твердих побутових  відходів  в кількості  62 м3 здійснювався  як транспортом Долинського комунального  господарства так і власним  транспортом  на добровільних засадах гр.. Володимиром   Могитичем та  Ігорем  Мальоном.
            Односельчани знищували  буряни на своїх присадибних ділянках  та кладовищі, обрізували  сухі  гілки на деревах, вирубували  непотрібні  кущі і дерева.
            Орган місцевого самоврядування  завдяки  громадському впливу  створив  сприятливі умови для  життєдіяльності людини, довкілля, забезпечення  санітарного та епідемічного  благополуччя,  збереження  і охорони навколишнього  природного  середовища, покращення стану вулично-дорожньої мережі, озеленення території, освітлення та  утримання території  села в належному стані, збереження природних комплексів  та   об’єктів загального користування.
           Виконання рішення виконавчого комітету сільської ради  базується  на законності, співпраці та взаєморозумінні. Виконано не аби який  перелік робіт щодо благоустрою населеного пункту всіма установами та організаціями села , що розміщені на території сільської ради та громадянами села, які тут проживають. Зокрема ремонт огорожі -  1200 м.п.,  очистка кюветів  - 3.5 км.  та 16 площадок під контейнера ТПВ, озеленення  -  300 дерев (плодоягідних) 200 кущів (плодоягідних), утримання в належному стані  прибережної зони річки Свіча – 2 км.,  потоків Саджава, Дунаєць, Млинівка  - 3,5 км. та  земельних ділянок, що належать на праві  особистої власності.
          Кожен, хто приклав свої руки  до створення кращого довкілля розуміє, що тільки спільна праця допоможе досягнути  те,  що створить  нам сприятливі умови  для проживання,  брати участь в  районних та обласних конкурсах  «Громада кращого довкілля», отримувати  призові місця  та  грошові винагороди  для покращення  нашого довкілля та збереження  в належному стані  навколишнього   середовища.




 

Іван  Проців


Немає коментарів:

Дописати коментар