пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

День святковий.

                  


              Сьогодні  учні Княжолуцької ЗОШ – І-ІІІ ст. разом з педагогічним колективом школи  в залі засідань  сільської  ради  на загальношкільних батьківських зборах демонстрували  програму свят  Дня  захисника Вітчизни  та Покрови Святої Богородиці.




                Слід відмітити , що патріотична спільнота  країни в якості свята  українських військових  переважно відзначає  14 жовтня – Козацьку Покрову.  Саме  і  з  цього огляду  історії та традицій   нашого  народу  і встановлено  свято – День захисника Батьківщини.




               Учасники  програми  своїми піснями, віршами та музикою показали героїзм  оборонців  та визволителів української землі , згадали грізні і незабутні сторінки минулого . Хвилиною мовчання  вшанували мужність  та героїзм  захисників незалежності України.    А також  підтвердили , що нікому не вдасться ділити Україну та  шматувати рідні землі, бо Україна  єдина і на всіх у  нас одна.




               Свято – День захисника Вітчизни  відзначається в  день свята  Покрови Пресвятої  Богородиці водночас  з Днем  Українського козацтва.




               Щорічно восени 14 жовтня усіма   християнами відзначається  велике церковне свято  -    Покрови Пресвятої Богородиці, основою цього свята  і стало явлення  Пресвятої  Божої Матері  у Влахернському храмі  1910 року. За молитвами  Пресвятої  Діви Бог допомагає  нам всім позбавитися від печалі  і хвороби. Саме тому  це свято є одним з найбільш значущих у житті християн.
                                         
                                                 Захисники
І сьогодні день святковий,
І без винятку військовий.   
З хлібом - сіллю всіх стрічають,  
І надію – мир і спокій 
З вами не втрачають. 
І сьогодні справжнє свято -
Україна в нас одна ,   
Заходу і Сходу 
Є володарка вона .


Іван Проців

4 коментарі:

  1. Пора вже навчитися фотографувати якісно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Талановита людина,талановита у всьому))))

    ВідповістиВидалити
  3. Що ви там розумієтесь - це все в одному

    ВідповістиВидалити
  4. І ШВЕЦЬ, І ЖНЕЦЬ, І НА ДУДІ ГРЕЦЬ.

    ВідповістиВидалити