понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Барви осені.


      
          09 жовтня  в районному центрі міста Долина  пройшов ІІ Бойківський фестиваль «Долина – Органік Фест – осінь 2016» із залученням районів сусідніх областей.
        Тут  присутні зустрілися з західноукраїнськими традиціями і видами різноманітної продукції з усіх куточків  Бойківського краю.



        Не забарилися з участю і народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Барви Прикарпаття» на чолі  з  художнім керівником Марією Надіївською , завідувачем сільського клубу  села Княжолука Марією Мальон, сільським головою Віктором Мальоном.



        З давніх-давен осінь - пора збирання урожаю, закінчується  яскравими та багатими ярмарками. Чого ж тут тільки не було: м’ясні та молочні вироби, плоди та плодово-ягідні вироби, овочі, фрукти , мед  та медові вироби, хлібні та кондитерські вироби, сувеніри та  вишиванки…  Хтось приїхав продавати, а хтось  купувати, а поряд на сцені лунали українські народні пісні, вірші та гуморески …   



        Аматорський колектив  не тільки  розважав присутніх українськими народними піснями, але й привіз на виставку мистецькі витвори , зібрані плоди та ягоди, м’ясні та хлібобулочні продукти , все те чим славиться  приміська зона села Княжолука.



        Будучи присутнім, кожен отримав задоволення від побаченого, від того як уміють працювати українці , від  яскравих витворів митців та вмільців і від виконавців української  пісні і танцю. Ярмарок – справжнє осіннє свято з мандрівними артистами і гумористами, акробатами та борцями.






Іван Проців.

1 коментар: