пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Допомогу в зону АТО.



      Вкотре волонтери села Княжолука  доставили допомогу в зону АТО – це діяльність , завдяки якій  забезпечуються  військові  на сході України   необхідним частково. Адже не одному солдату врятували життя  бронежилети, каски, як зігрівають ноги теплі носки, взуття, оптична техніка для виявлення дислокації ворога, своєчасна допомога  раненим  швидкою автомашиною, круглий хвойний ліс для будівництва бліндажів, паливні дрова для обігріву буржуйками  військових. Це енна кількість непереліченої гуманітарної допомоги , які збирають княжолучани ,  жертвуючи  кошти  на усі ці критично важливі речі, значно покращують ситуацію в боротьбі з російським агресором.



      Перед поїздкою в зону АТО  волонтери за дві неділі вперед   збирали допомогу  серед своїх та навколишніх  жителів, керівників підприємств  та  установ Долинщини.. Завезення дров букових в довготі , а за тим прорізання    та  розколювання їх,  лісу хвойного круглого , питної фасованої води, збору  продуктів  , тощо.


       Зібрану допомогу волонтери доправили військовим  20 та  93-ї  гвардійської  Харківської  двічі Червонопрапорної  орденів Суворова та Кутузова   другого ступеня  окремої механізованої  бригади  та особового складу  танкового батальйону в  м. Красноармійськ, а також побували в земляків Зеновія Надіївського та Василя Марчака.



       Шлях доставки   вантажу  пролягав через м. Піски, Волноваху, Курахове, Авдіївку, який частково оживає   після тих страшних боїв,  що точилися на його території .Через вікна автомобіля,  який курсував з волонтерами Іваном  Михайловичем  Могитичем, Іваном Миколайовичем  Лютаном, Юрієм Васильовичем Василишином, Василем Васильовичем Василишином, Ярославом  Івановичем Дарваєм, Іваном  Богдановичем  Шкурлеєм, було видно спалені та зруйновані  житлові будинки, установи та підприємства, бензозаправки , вибиті шибки в будівлях та зруйновані дахи на будівлях. Простріляні  паркани та будівлі з тяжкої  артилерії.


       Взагалі життя поступово налагоджується. Деякі будівлі  відновлюються. Особливо  ремонт дахів  будинків та встановлення  вікон. Але ситуація  і досі залишається складною. Обстріли зі сторони окупованої території росіянами не припиняються. Режим тиші порушується, а Росія продовжує поставляти зброю на окуповану територію Луганської та Донецької областей. На даній території  перебуває значна  кількість  диверсантів, які являють  велику загрозу для місцевого населення та країни в цілому. Постійно сформовані бригади  з військовослужбовців, ведуть патрулювання з метою знешкодження  диверсійних груп.



          Військові  ждуть на повернення  додому, хочуть зустріти і обняти своїх рідних, а також разом жити  з ними  у вільній країні  без відчуття страху перед завтрашнім днем, з надією на майбутнє. А також  військові зізналися, що потрапивши в зону АТО, їхнє життя змінилося . І вони  впевнені в собі , що зроблять все можливе  щоб зупинити пролиття крові  та  зберегти кордони України.


          Забезпечення  в зоні АТО на державному рівні є і безумовно залишається  недостатнім, а оперативна робота волонтерів  повинна  сягати високого рівня, щоб військові зрозуміли, що їм  є за кого  боротися.
         Військовослужбовці  передали вітання  та подяку всім хто приклався до надання гуманітарної допомоги в зону АТО.
         Побачене і почуте  дорогою додому  бентежило кожного  волонтера.
         В свою чергу волонтери  обіцяють , що допомога  для солдатів продовжуватиметься. То ж не треба бути байдужим кожному, адже  від нашої допомоги залежить доля нашої країни.
          Командування  93-ї  гвардійської  Харківської  двічі Червонопрапорної  орденів Суворова та Кутузова   другого ступеня  окремої механізованої  бригади  та особового складу  танкового батальйону в знак вдячності нагородили Подякою організаторів волонтерів .

     Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар