понеділок, 1 червня 2015 р.

Свято останнього дзвоника востаннє.

   




      На дворі травень  місяць  і  прийшло  традиційне  свято останнього дзвоника в Княжолуцькій ЗОШ І-ІІІст.  Хоча навчання закінчилося, та  випускні екзамени попереду.
Останній дзвоник – велике загальношкільне свято, яке присвячується учням та вчителям, батькам. В урочистій  церемонії взяли участь  дирекція школи, вчителі, сільський голова Ігор Беляк, настоятель храму Святої Мучениці Параскеви – П’ятниці Михайло Довжанський, батьки, сільська громадськість, першокласники , випускники школи.
       Святкові плакати, гама синьо-жовтих кольорів  повітряних кульок , костюми випускників школи , різнобарвні вишиті учнівські  сорочки   прикрасили шкільне подвір’я .
      Директор школи Михайло Пенгрин підбив підсумки  навчального року з усіма його уроками та змінами, виконання домашніх завдань та контрольних робіт. Наголосив про  мету школи  на збереження  українських традицій школи, вихованню почуттів  учнівської поваги  та формування  цінностей ставлення  до шкільної родини. За успішне навчання учням молодших класів та учням які проявили себе у творчій роботі було вручено грамоти.
      І настав день , коли  випускники покидають  пташине гніздо  школи і на своїх крилах  злетять у вирій  прокладати дорогу самостійного життя. Адже попереду багато невідомого й  загадкового майбутнього, залишаючи позаду берег дитинства.
      І свято останнього дзвоника в Княжолуцькій школі покине  шкільне подвіря старих приміщень   назавжди. Адже 28 травня 2015 року голова Долинської районної державної адміністрації Юрій Мазур на нараді з питань проведення  реформ місцевого самоврядування представників  органів місцевого  самоврядування  повідомив, що будівництво першого навчального комплексу Княжолуцької ЗОШ І-ІІІ ст..  буде завершено в цьому 2015  році.
      Клопотання, турбота з 17 жовтня 2008 року  представників громадськості, активістів,  органу місцевого самоврядування села , директорів Княжолуцької  школи  Ярослави Косар, Омельяна Бучка, Михайла Пенгрина, Долинської районної ради та державної адміністрації   по сьогоднішній день  спільними зусиллями намагаються покращити  умови навчання учнів села, домагаючись будівництва нової школи.

       Готуючи альбом документів, щодо завершення  будівництва першого комплексу  нової школи в с. Княжолука, було  зібрано всі підтверджуючі документи 2008-2015 років , а також орган місцевого самоврядування  Княжолуцької сільської ради вступив у співфінансування та надання допомоги  у некваліфікованих роботах  зі сторони  громади села  для участі в обласному конкурсі проектів будівництва об’єктів в 2015 році, що і дало можливість серед всіх   проектів   взяти перше  місце.  



Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар