середу, 13 травня 2015 р.

День пам’яті .







На перед день святкування   70-ї річниці  перемоги над нацизмом ветеранам війни на порозі їх 90-річчя Куряти  Віри Георгіївни та Василишина Михайла Васильовича  сільський голова Ігор Беляк разом з заступником сільського голови Івана Проціва побували в їх оселях . Привітали їх зі святом та  вручили запрошення на  участь у святкуванні . Із  сивиною на голові,  сльозами на очах  та орденами за заслуги на війні  Вони розповідали про свої юнацькі роки, про участь у військових завданнях. Як спільно із росіянами та іншими національностями проходили сотні, тисячі кілометрів воєнних доріг. Та вкрай болісно розповідали,  як Москва стала агресором на Україні. Рішенням  виконавчого комітету  Княжолуцької сільської ради  ветерана війни  виділено по 500 грн. кожному.
У святковий, теплий, весняний  день 9 травня жителі села Княжолука зібралися біля Обеліска. Всі вони прийшли вшанувати пам'ять  жертв війни  у День памяті  та примирення у день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Отець Михайло Довжанський   УПЦ КП храму святої мучениці Параскеви-Пятниці відправив панахиду.
Вперше в  присутніх  майоріли  на грудях червоні маки – символ  памяті  жертв війни .
Це символ сонця , безкінечності буття  й життєвої скороминущості, пишної краси і волі, гордості, сну та отрути, оберегу від нечистої сили, крові та смерті.
 У виконанні учасників  гуртка художнього читання  Арсена Мосонь, Валентина та Вадима Проців,  Владислави Овдієнко,  Зоряна Гайнюк, Леся Ковердан, Анастасія Титиш, Юля Денисів, Анна Надіївська,  Віроніка  Пилип’як, Ангеліна  Бабінчук,    Іванна Мальон,                                                                                                                              при сільському клубу під керівництвом завідувача  сільським клубом Марією Мальон  звучали вітання ветеранам війни. У виконанні народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу  «Барви Прикарпаття» під керівництвом художнього керівника Петра Дякуна звучали пісні  «Степом», «Сивина»,  «Реквієм»  , «Нас весна не там зустріла», «Клен» , «Над землею туман».
Сільський голова Ігор Белік привітав присутніх  зі святом  та дякував всім   за участь у вшануванні   пам'яті  жертв війни .
Пам'ять сьогодення  робить нас ще сильнішими і  стає запорукою неминучості нашої перемоги.





Іван Проців    




Немає коментарів:

Дописати коментар