середу, 21 січня 2015 р.

Богоявлення-2015



Саме в цей день 19 січня 2015 року, в День Водохреща тобто в день народження Ісуса Христа парафіяни села Княжолука після  богослужіння  в храмі Святої Мучениці Параскеви-П’ятниці  Київського Патріархату приходять на берег  річки Свіча з отцем Михайлом Довжанським для святкового богослужіння. В процесі богослужіння  отець занурює у річкову  воду хрест, свічі  під спів хору «Во Йордані  хрещуся тобі, Господи…». В своїй проповіді отець згадав про Небесну сотню, про тих хто загинув на Сході, просив здоров’я  нашій українській армії, щоб свячена вода принесла кожному користь, і кожен щоб дбав  про чистоту власних думок і вчинків.
      Після чого  вода вважається освяченою. Кожен присутній старається побувати біля річки щоб напитись йорданської водиці,  омити свої руки, обличчя задля своєї краси та здоров’я.
    Повертаючись в свої оселі парафіяни набрали у свої філіжанки, посуд йорданську  водицю. В той час , отець   окроплює всіх присутніх і разом з процесією під спів церковного хору  різдвяних колядок  повертаються до храму. По дорозі до храму священною водицею отець окроплював всіх зустрічних, транспорт, оселі. Принісши водицю додому, господар окроплює все в оселі і його родина сідає до столу . Перед обідом  всі члени сімї до споживання їжі задля свого  здоровя  пють освячену воду.
     Тим часом парафіяни , переконавшись з року в рік, що вся вода на Водохреще цілюща та щоб відчути чудодійну силу , вони не тільки пили воду, а й пірнали в холодній воді. Стверджуючи, що це купання забезпечує  силу і здоровя  аж до наступного  Водохрещення. 80-и  літню Анну Корзун купання на Водохрище перетворилося на  справжню  традицію, від чого вона отримує  духовне і фізичне полегшення , чим додає собі енергію та бадьорість. Вона  має віру у Бога, і у те , що купання принесе їй тільки користь.
   І всі, хто купався поряд з Анною Корзун  на Водохреще твердять, в упевненості цілющої води та заново народженні




Немає коментарів:

Дописати коментар