понеділок, 18 липня 2016 р.

Яворина – 2016.




                                       16-17 липня 2016 року  відбулося свято «Яворина -2016». Це свято є традиційним  і проводиться щорічно    в с. Розтока Долинського району Івано-Франківської області. Це свято патріотичної пісні , і   з сіх куточків України  приїхали творчі колективи  з новими піснями, щоб  продовжувати відродження  духу патріотизму  українського народу  , прагнення до свободи і незалежності і все це  через  пісню донести до нашого українського народу, до усієї спільноти країн світу.  І дійсно, саме  в ці  святкові дні прославляли   борців  за свободу і незалежність, возвеличували  український народ , читаючи   нові  твори і поезії.  




                                         В цьому святі  все більше і  більше   беруть участь  нові художні колективи та солісти  , які доводять до людей  минуле і сучасне, мужність і відданість наших українців на війні на сході України. Хочеться сьогодні віддати належне окремим виконавцям,колективам музичного жанру , вокально-хоровим колективам у виконанні нових українських, авторських та патріотичних пісень з тематикою сьогодення.



                                          За звичаєм,  сільський голова Віктор Мальон  не забарився і  разом з народним  аматорським фольклорно-етнографічним колективом  «Барви Прикарпаття» з села Княжолука  під керівництвом художнього керівника Марії Надіївської та завідувача сільським клубом Марією Мальон.


                                           Під гучні аплодисменти присутніх колектив виконав в’язанку українських патріотичних пісень, пісню про Україну,  Реквієм та пісні у виконанні солістки  Марії Надіївської,  чим підняли дух  патріотизму присутніх , відчуття  пам'яті про  героїв та любов до України.
                                           Головний режисер  Долинського  районного  відділу  культури Мироослава  Мирославівна  Ружевич  вручила  учасникам  колективу  грамоту


.                             
                                           Начальник відділу культури Володимир Гіпчинський та голова Долинської районної державної адміністрації Юрій Мазур   подякували учасникам колективу і  надалі  побажали творчих успіхів  на ниві пісенної творчості.



                                           Кожен з учасників  цього дійства   мав  можливість придбати  патріотичну  та інших жанрів літературу,  сучасного і минулого, вироби майстрів  та майстринь місцевого регіону – сувенірні вироби, аксесуари, продуктові вироби тощо, а також поласувати солодощами.



                                         Святкове  враження та краса Прикарпатського краю припала до душі кожному присутньому  і пам'ять  про Яворину стала  ще одним спомином про патріотизм українського народу.













Іван Проців. 

2 коментарі:

  1. На яворину хіба випускають по партійному білеті

    ВідповістиВидалити
  2. На яворину хіба впускають по партійному білеті? Хіба це не католицьке свято?

    ВідповістиВидалити