понеділок, 22 вересня 2014 р.

Разом з громадою



21 вересня 2014 року Василь Бартків зустрівся з мешканцями села Княжолука   і   доповів , що  балатується  кандидатом в депутати  до Верховної Ради України, також коротко розказав про себе, про свої досягнення .  Народився  30 березня 1967 року в с. Розточки , Долинського району , Івано-Франківської області , член УНП, , народний депутат України 4-го скликання, юрист.  Про  створений ним  Народний Військовий Штаб , який  охопив дуже великий спектр роботи,  щодо підтримки військових в зоні АТО, допомоги в пошуку бійців, з якими родини втратили зв’язок, повернення з полону, допомогу пораненим та мобілізованим краянам.  Штаб започаткував багато навчальних проектів з військової та медичної підготовки серед школярів та молоді.
Про  людей , які  звертаються з пропозиціями про свою волонтерську допомогу або ж за допомогою. Про  навчання серед старшокласників та їх батьків. Про матеріальну допомогу армії, сім’ям, пораненим . 
        Йшла мова і про статус гірського. За рахунок якого, встановлені соціальні пільги для горян, зокрема додаткові виплати до зарплат, стипендій та пенсій, відомі в Карпатах як «гірське».    А також наголосив, що у всіх  цивілізованих країнах створена система пільг та правових механізмів, що компенсують природні втрати й незручності гірських.                                                                                                                      
      І на сьогодні  потрібний новий Закон “ Про статус та розвиток гірських територій» що надавав би податкові пільги бізнесу, який працює в обтяжливих умовах гірського ландшафту, за межами розвинених комунікацій. І цей Закон  стане  спадкоємцем вже прийнятого Закону “ Про статус гірських населених пунктів ”, автором якого є він
сам.  Про  неодноразове відвідування ним військові частини в зоні АТО, в якій несуть службу вихідці з нашого  краю, надавав їм та їх сім’ям всебічну підтримку. Про  передачу ним  військовим  частинам  освячених в Гошівському монастирі копії Чудотворної Ікони Гошівської Матері Божої, як оберіг бійцям  під час бойових дій в зоні АТО.   Про створення  благодійної організації «Бойківська Бартка», яка спрямована   на добробут, злагоду, культурний та духовний розвиток нашого  краю.
  Враховуючі  фінансові труднощі  парафіяльних громад села у завершенні зовнішнього ремонту храму УПЦ КП  св..муч. Параскеви-П’ятниці   та внутрішнього ремонту храму УГКЦ  св..Дмитрія громади отримали фінансову підтримку від благодійного фонду «Бойківська Бартка»..
  Любов до Бога – саме це закладено в жителів села Княжолука. Вони дбають про свої святині і не забувають про надання невідкладної допомоги  в усіх  сферах потреб нашого українського народу.
  А на передодні цього  святкового дня  21 вересня – свята  Різдво Пресвятої Богородиці - початку всіх християнських свят. І не тільки тому, що це перший двунадесяте свято нового церковного року ,  але й початок виконання обіцяного Богом порятунку роду людського від тяжів над ним прокляття,  орган місцевого самоврядування села Княжолука подбав про покращення добробуту  жителів села  - встановлено асфальтне покриття до лікарської амбулаторії  частково  по вул.. Хмельницького та Кобринської,  проведено ямочний  ремонт   твердого асфальтного покриття по вул.. Шевченка від  населеного пункту села Тяпче до  центру села Княжолука, підсипано річковим  гравієм  частково вул.. Північна. І все це завдяки співпраці сільської громади  та органу місцевої влади.

 І на завершення зустрічі сільська громада, отці   храмів УПЦ КП  Михайло Довжанський  та УГКЦ  Ярослав Савка , сільський голова Ігор Беляк   виступили із словами подяки та вдячності Василю Бартківу  за взаєморозуміння та підтримку села..


Немає коментарів:

Дописати коментар