четвер, 3 липня 2014 р.


ІЗ СТОЛІТНІМ ЮВІЛЕЄМ

 В день недільного Богослужіння отець Української Православної Церкви Київського Патріархату Михайло Довжанський та отець Анатолій Яремко - церковнослужитель республіки Парагвай, виходець з села Княжолука, від щирого серця вітали зі 100-літнім  ювілеєм  Катерину Павлів, яка народилася 24 червня 1914 року. Бажали їй міцного здоров’я, родинного затишку, радості й добра.

Під час Богослужіння Катерина Павлів прийняла Причастя.

В знак поваги отець Михайло Довжанський особисто в храмі подарував іменинниці ікону Божої Матері, яка завжди буде поруч і охоронятиме її від різних бід.

Згадуючи біографію Катерини, можна сказати, що її життя було досить непростим і надто важким. В 1945 році вона відправила на війну чоловіка Петра і в цьому ж році одержала  сумну звістку про загибель його. Після цього вона дуже важко працювала, щоб прогодувати своїх дітей.

Катерина Павлів одна із героїнь авторської книжки І. Проціва «Стежками минулого», присвяченої 130-річчю будівництва храму Святої  Мучениці Параскеви-П’ятниці села Княжолука.

В цей день, крім рідних і близьких, іменинницю вітали представники місцевої влади та сільські депутати.

Молоді учасники гуртка художнього читання при сільському клубі Владислава Овдієнко, Валентин та Вадим Проціви привітали старожительку віршами та піснями.

Немає коментарів:

Дописати коментар