неділю, 3 вересня 2017 р.

Свято Першого дзвоника.









          Закінчилось тепле літо, а попереду новий  навчальний рік, наповнений новими цікавими подіями. І сьогодні першого вересня  - свято Першого дзвоника.  Це свято   для малят, дуже важливе, як перше слово, як перший крок у життя. А навкруги справжнє диво. Дерева переодягаються в розкішні красиві наряди, а жовто-блакитні листочки , стали  прикрасою  свята.
      За традицією на урочисту лінійку Княжолуцької загально освітньої  школи     І-ІІІ ст..  прибули  сільський голова Віктор  Мальон, отець  храму Святої Мучениці Параскеви – П”ятниці  Української Православної Церкви  Київського Патріархату Олег  Фесняк та отець храму Дмитрія Української Греко-Католицької  Церкви  Ярослав Савка.






       В своїй промові директор школи Михайло Пенгрин  наголосив, що  для наших учнів  випускних класів сьогодні , так само, як і для першокласників дуже хвилюючий  день, адже  вони   після закінчення навчального року   зроблять перші кроки в самостійне життя. Сьогодні не тільки свято Першого дзвоника , але й свято , коли учні  нашої школи  вперше  першого вересня відкривають двері в новозбудованій  школі.Він   привітав з святом всіх присутніх та подякував всім, хто прикладався  щоб  відкрились двері новозбудованої школи.






        Духовні отці Олег Фесняк та   Ярослав Савка, сільський голова Віктор Мальон   побажали учням  успіхів та   доброго   навчання.
       Отець  Олег та Ярослав  на добру пам'ять  подарували учням  і вчителям  невеличкі ікони , а після освятили свяченою  водою.
       Для учнів школи  це безперечно яскраве свято та  урочиста подія  і  їхні думки сповнені  радістю від зустрічі  в новому навчальному році. І сьогодні після літнього відпочинку учні починають готуватись до школи,  де пізнають  навколишній світ , і де отримують  багато нових корисних знань.  Значення має не лише навчання, адже після довготривалої перерви  вони зустрінуться   з улюбленими вчителями  та друзями. В цей урочистий день  батьки та діти прийшли з квітами та   синьо-жовтими   шарами   щоб влаштувати свято Першого  дзвоника.






      Під час святкування  учні школи  демонстрували  свої творчі уміння   у виконанні танців   та пісень, читанні віршів.
      На завершенні урочистої лінійки, присвяченої Першому дзвонику почесне право  зайти до школи  надано першокласникам.

 






     Для  наших вчителів свято Першого дзвоника проходить  по -  новому. Все нові і нові учні приходять в їх класи, з якими їм доведеться подружитися і допомогти пройти  по нелегкому  шляху до знань. Адже вчитель – благородна і відповідальна професія.













Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар