четвер, 24 серпня 2017 р.

Україна - Незалежна .



      З 1991 року жителі села Княжолука 24 серпня  традиційно разом з всіма народами країни  проводять святкування  Дня незалежності.
    До могили Січових стрільців та пам’ятного знаку Небесній сотні покладають квіти, запалюють свічі  за участю  релігійних громад  Української Православної Церкви Київського Патріархату  храму Святої Мучениці Параскеви  - П’ятниці  на чолі з отцем  Олегом Фесняком та отцем храму Дмитрія  Української Греко-Католицької  Церкви .


      Сьогодні   біля могили Січових стрільців та пам’ятника   Небесній сотні отцем Олегом Фесняком   відправлено панахиду.
     Після  відправлення Панахиди   в своїй промові   отець наголосив , що  27 років тому наша  Україна отримала  статус – Незалежна держава. Не так уже й багато пройшло часу , а скільки  всього сталося  за  пройдені роки. Не можна не згадати  найстрашніші події  зими 2013 -2014 років, які по даний час продовжуються війною  Росії проти нашого народу на Сході України.
      В цей  переломний , трагічний час народ України  під час Майдану  доказав про свою перемогу, що стала символом  появи  приходу нового покоління сьогоднішнього українського народу  та   свідчить про повернення до духовних цінностей Незалежності України.



   Сільський голова Віктор Мальон в своєму виступі  сказав, що дійсно  це переломний , трагічний час  нашого народу  України  . Саме під час Майдану  наш народ доказав  про свою перемогу, що стала символом  появи  приходу нового покоління сьогоднішнього українського народу  та   свідчить про повернення до духовних цінностей Незалежності України.


  Також у  виконанні  народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу  «Барви Прикарпаття» при сільському клубі села Княжолука   звучали   патріотичні пісні :  «Під білою березою», «Нас весна не там зустріла»,  «Помолимось за мертвих і живих» , «Туман білим полем, а душа чорним болем».
     Під керівництвом завідувача сільським клубом   Марії Мальон,  учасники гуртка художнього читання при сільському клубі -   Вадим Проців, Арсен Мосонь ,Христина Проців , Іван Могитич,  Вероніка Лукаш , Соломія  Фединяк,  Вікторія Фединяк,   Юлія та Софія Микитин   читали вірші  про Україну  та Державний Прапор.
   Також  педагог  - організатор Надія Маслій   Княжолуцької ЗОШ І-ІІІ ст..  організувала молитви до Бога за Україну  з учнями школи    Анастасією Смачило, Анастасією  Камишан,  Кароліною  Шиян,  Анастасією  Соловйовою.




Незалежність
Мільйони українців полягли,
Які Україні незалежність здобули
І  заповітну  мрію всім надали,
Щоб разом в мирі й дружбі проживали.
Тяжкі роки українці проходили.
І за любов до  свого  краю ,
До тюрем  не одного  посадили.
Творців, письменників арештували,
Що рідну мову й неньку прославляли.
Та слава їхня не вмирає,
Народ, країно, вічно пам’ятає .


Іван Проціва

Немає коментарів:

Дописати коментар