понеділок, 17 квітня 2017 р.

Співчуття з приводу відходу до вічності світлої пам’яті отця Михайла Довжанськоого.

1954-2017рр
      З великим болем і сумом  сьогодні ми дізналися , що відійшов у вічність блаженний  нашої Церкви – світлої пам’яті  отець  Михайло Довжанський.
     Отець Михайло був невтомним духовним  отцем   в нашому Прикарпатському краї. Він  присвятив  більше  половини свого життя храму Святої Мучениці Параскеви-П’ятниці Української Православної Церкви Київського Патріархату в селі Княжолука .
     Отець невтомно дбав про добро наших парафіян, а також відстоював їхню гідність перед владою різних поколінь.
      Сьогодні , коли наша Церква прощається з цим великим священнослужителем , складаємо  щирі співчуття  передусім його рідним і близьким.

      Ми захоплюємося тим, як отець Михайло боровся зі своєю невиліковно недугою, який  християнський приклад Він подавав усім невиліковно хворим – приклад надії, надії на вічне життя  в Бога!
    В час,  коли в цей  Пасхальний день небеса відкриті, ми прощаємося з Тобою, дорогий отче Михайле! Нехай Господь Бог прийме  Тебе у свої обійми! Вічна Тобі пам'ять ! Христос Воскрес!
    Отець Михайло Довжанський був ревним священником Української Православної Церкви Київського Патріархату та великим патріотом  всіх християн.
     Своєю духовністю і свідченням християнського життя  він привів і утвердив багато християнських душ. Своїм життям постійно виявляв повне довір’я Божій волі, яке засвідчив з прийняттям хвороби і терпіння, як виявом Божого милосердя та можливістю свідчення Христової благовісті навіть на постелі недуги. Розради  і заступництва  отець Михайло Довжанський одержував в житті і прикладі Владики   Івано-Франківської Єпархії та Патріарха Київського    і всієї  Руси-України УПЦ КП  Михайла Денисенка   за прославу якого молився.
       Народився отець Михайло Довжанський в 1954 році в селі Лолин, Долинського району, Івано-Франківської області.

     Вперше  в  1989 році   отець Михайло Довжанський  служив Богослужіння на  храмовому  святі  церкви Святої Мучениці Параскеви-П’ятниці  села Княжолука.
         В своїх богослужіннях,  постійно  підносячи подяку Богові  за всі його благодіяння  і милості, настоятель храму благав Бога  старанно, щоб Він зберіг парафіян    в єдності і однодумстві , дарував  їм  силу і мудрість  долати всі труднощі і зберегти їх у братолюбстві.
      З донесенням Різдвяних та Пасхальних поздоровлень , подарунків  отця  разом з громадськістю можна було зустріти  у Вигодському стаціонарному  відділенні  для тимчасового, або постійного проживання громадян територіального центру соціального обслуговування.

     Щорічно  у День Незалежності України , День Захисту Вітчизни    біля могили Січових Стрільців, Обеліска  відправлялась  молебень отцем Михайлом  де  просив , щоб було Благословенне ім’я  Господнє  в усіх нас навіки, щоб уся Україна  прославляла Бога , який  дарує  усім нам своє велике щастя.
      Не забував отець і про тих парафіян,  кого спіткало важке життя та недуга . Для них в храмі  збирались кошти і  виділялись за потребою.
      Завдяки невтомній і наполегливій праці отця спільно з громадою села , проведено роботи по оновленню храму, резиденції, прилеглої території  щоб наша святиня мала гарний і привабливий вигляд:  насипано могилу Січовим Стрільцям, встановлено огорожі могили Січових Стрільців, храму, кладовища, поновлено малювання стін і стелі храму, проведено перекриття даху, куполів, встановлена прибудова на колонах  до входу храму,побудовано нову триповерхову дзвіницю, збудовано криницю та капличку,подвір’я храму закладено бруківкою .
Вічна і світла пам’ять.


Іван Проців

Немає коментарів:

Дописати коментар