неділю, 21 серпня 2016 р.

Практика в майбутнє.


           В лютому місяці поточного 2016  року  Гошовський Василь Васильович , студент  Державноого вищого  навчального закладу  «Прикарпатський  національний університет ім.. Василя Стефаника» Юридичного  інституту,  проходив практику в Княжолуцькій сільській раді.
А нещодавно Шимків Юлія Богданівна, студентка Львівського  державного університету внутрішніх справ, проходила ознайомлювальну практику в управлінні Княжолуцької сільської ради .


          Під час практики  студенти вищих навчальних закладів мали можливість ознайомитися з роботою  місцевого органу самоврядування, брати участь у підготовці  окремих питань . Знайомилися з документами практичної діяльності, спілкувалися  з посадовцями, сільськими депутатами, членами виконавчого комітету  і громадянами, які побували на прийомі, а також  знайомилися з нормативною базою, що визначає систему та гарантії місцевого самоврядування, засади діяльності, правовий статус і відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування, в т. ч. Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про боротьбу з корупцією», «Про благоустрій населених пунктів», «Про звернення громадян», Земельним кодексом України, Кодексом адміністративного судочинства та іншими нормативними документами. При цьому з’ясували, що незаконні дії чи рішення органу влади чи посадової особи можуть бути оскаржені в суді за процедурою адміністративного судочинства, а також державних службовців – за Законом України «Про боротьбу з корупцією».
Також  ознайомилися з порядком формування ради, яка є органом місцевого самоврядування, що представляє територіальну громаду                села Княжолука та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження цього самоврядування, визначені Конституцією України та іншими законами.

      

        Студенти , завдяки кваліфікованим працівникам сільської ради,  отримали  хороші практичні навики, які   надалі    зможуть  застосовувати в майбутній роботі.


Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар