понеділок, 18 травня 2015 р.

Звіт сільського голови . Мобілізація військовозобов’язаних .




    17 травня 2015 року звіт  сільського голови  Ігоря Беляка  свідчить про результати співпраці органу місцевого самоврядування    з  сільською громадою   у вирішенні проблем села Княжолука та вирішення  соціально-економічних питань  територіальної громади  села в тому, що вони  є  спільними  і не роздільними. Це не тільки можливість підбиття підсумків зробленого за минулий рік, а й чудова нагода  порадитись з односельчанами щодо визнання пріоритетних напрямків  органу місцевого самоврядування  в цьому році.2014 рік був дуже напруженим роком нашої спільної діяльності  з забезпечення  життєдіяльності сільської територіальної громади. Незабутні події Майдану, анексії Криму, агресії Російської  Федерації на сході України по сьогоднішній час. Жителі села не є байдужими до цих подій  і по сьогоднішній день допомагають  тим , хто в зоні АТО . Він подякував  всім  хто причетний  до волонтерської допомоги. Також наголосив про не аби які досягнення в  розвитку культури  та спорту в  селі. Зробив певний перелік виконаних робіт та  наголосив  на перелік виконання  робіт в цьому році, що передбачено планом соціально-економічного та культурного розвитку села в 2015 році. Додав, що всю відповідну інформацію  щодо  подій  села  та виконання робіт  ви отримуєте  від працівника  органу місцевого самоврядування, що висвітлюється    на сторінках газети «Свіча» та блогу Княжолуцька  сільська рада. 
 Однак  через події в державі не все, що було заплановано виконано, але найголовніше  питання забезпечення життєдіяльності  сільської громади  вирішується. Тому  сказав , що в цьому році  при підтримці односельчан разом зробиться ще більше роботи задля розвитку нашої сільської громади.
Після  обговорення звіту сільського голови про роботу за 2014 рік  військовий комісар Степан Ігорович Гриник  Долинського обєднання  військового комісаріату  доповів про те,   що   в ході  четвертої мобілізаційної хвилі вдалося виконати план набору в 50 тисяч військовослужбовців. І практично завершено  четверту чергу мобілізації. Причому з показниками, які були заплановані.
      При цьому вже розпочато роботи щодо призову на п'яту хвилю. Зараз йде вивчення мобілізаційного ресурсу. На даний час ми вже почали вручати повістки на проходження медкомісії та уточнення персональних даних. Також ознайомив з Указом Президента України  «Про часткову мобілізацію». Фактично конкретні  обсяги мобілізації    визначені  мобілізаційними  планами.
    Військовий комісар  попросив не зволікати працівниками  військомату при врученні повісток, та надавати достовірні дані щодо  факту  місця перебування військовозобов’язаних . Також не вдаватися до різних форм  складання актів в органах місцевого самоврядування щодо перебування військовозобов’язаних .
   Ми зобов'язані людям, які були в окопах і, ризикуючи власним життям, захищають  нас із вами. Ті люди, які першими пішли захищати східні кордони України, заслуговують на підтримку як від держави, так і від  нас. І ми  повинні сьогодні провести  ротацію. Адже кожен із них  чекає на заміну, приїхати  в свою оселю , зустрітися  з дружиною, дітьми, батьками, друзями.
  Присутні чимало задавали питань  та отримували  відповіді на них  , щодо забезпечення всім необхідним мобілізованих та визнання  учасниками АТО тих, хто пішов  у добровольчі батальйони захищати землі східного регіону України від російського агресора.



Іван Проців.

Немає коментарів:

Дописати коментар