середу, 13 травня 2015 р.

Для Вас матусю.



Низький поклін і шана матерям – розпочалось свято матері  в приміщенні сільського клубу села Княжолука. Це свято завжди в пошані і відзначається українською громадськістю. Свято Матері має релігійний характер, адже за церковним календарем  місяць травень  посвячується  Причистій Діві Марії – Матері Божій. Саме з цієї стежини  прийшло в культурно-просвітницьке життя  української громадськості  святкування Дня Матері вже як дня подяки і Божій Матері , матері України та рідній мамі.
 На свято запрошені матері, бабусі.
В святковій програмі під керівництвом художнього керівника Петра Дякуна та завідувача сільським клубом Марією Мальон   звучали пісні  у виконанні народного  фольклорно-етнографічного колективу «Барви Прикарпаття» -  «Зоріє в небі», «Сивий коню», «Ой не світи місяченьку..», «Балада про маму» поезії солістки  Марії Надіївської «Моя мама», «Радуйся Маріє»,  поезії та  казкові сценки, танці у виконанні дитячого танцювально-драматичного  гуртка. гуртка .
Учасники святкової програми  своєю  художньою творчістю радували своїх  матусь та бабусь.
Присутніх приваблювали  святкові українські національні костюми виконавців та нові сценічні костюми  народного  аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Барви Прикарпаття», які придбані за кошти органу місцевого самоврядування. А також приміщення сільського клубу європейського зразка, яке зроблено за кошти в сумі сто тисяч  від  другого Івано-Франківського  обласного конкурсу  «Краща етнокультурна громада», де надзвичайно важливий  творчий внесок  народного аматорського колективу «Барви Прикарпаття».








Іван Проців

Немає коментарів:

Дописати коментар