вівторок, 9 грудня 2014 р.

На допомогу в зону АТО






         З ініціативи сільського голови Княжолуцької сільської ради Ігоря Беляка та активістів села  на території села Княжолука проводиться збір гуманітарної допомоги. Тони паливних дров, продуктів, тощо завантажено у фуру та відправлено в зону антитерористичної операції. Серед активістів села, які займалися підготовкою вантажу слід відмітити воїна-Афганця Ігоря Мальона, який з важким подихом згадував бойові дії Афгананістану та передавав свій досвід побратимам, які готові надати допомогу в зоні АТО. Перед відправленням в дорогу отець Михайло Довжанський  храму  св. муч. Параскеви - Пятниці УПЦ КП спільно  з парафіянами після недільного богослужіння прочитали молитву, освятили вантаж та поблагословили волонтерів доставити  вантаж за призначенням. Оберегом нашим військовим, отець в дорогу передав вишитий образ Божої Матері, яка  охоронятиме всіх на кого посягатиме ворог. Волонтерська група в складі Василишина Юрія Васильовича, Лужного Ігоря Степановича, Ковердана Ярослава Ярославовича, Лютана Івана Миколайовича , Василишина Василя Васильовича , Дарвая Ярослава Івановича доставили  гуманітарний вантаж на Схід України в пункт призначення Красноармійськ. Після повернення з зони бойових дій, кожен з них мав про що поділитися своїми враженнями з родиною та односельчанами: про  дії російського агресора та бойовиків в зоні  антитерористичної  операції, про  знищені села і міста , заводи і фабрики, залишення наших родин без засобів існування.
    Потім  частина вантажу була доставлено транспортом у зоні АТО до односельчан Бабінчука Андрія Кіндратовича  та Денисіва Ігоря Івановича, тобто по місцю служби в Красногорівку та Дебальцево. Вони щиро подякували односельчанам за допомогу і передали своїм побратимам з якими, по-братськи  ділилися вантажем в місці дислокації військової частини.
   До відправлення гуманітарної допомоги підключились громадяни з інших сіл та міст : м. Калуша  Василь Литвин, м.Долина  Микола  Гасуляк, Микола Березан , у виділенні транспорту  Сергій Гринь,  забезпеченні дизпаливом – Василь Лівач, Брати «КІП»,Мар’ян Пигач,  виділенні  води мінеральної Василь Кощинець.
    Не стали осторонь  учні Княжолуцької та Раківської школи, які в зону АТО передали  свої малюнки на підтримку  військових .В  малюнках вони вложили свою душу і любов до захисників України. І вірять , що їхня праця  додасть воїнам сили , щоб подолати  російського агресора на українських земляк.
     Княжолуцька сільська рада не вперше допомагає своїм захисникам. Крім коштів та гуманітарної допомоги від жителів села , за пропозицією сільського голови  було підтримано сесією сільської ради рішення про виділення коштів  в сумі десять тисяч гривень раненому на Майдані громадянину  Руслану Фіголю в якого на території сільської  ради зареєстрована дружина і діти.
    А на даний час депутати сільської ради  підтримали  рішення про виділення коштів в сумі по дві тисячі  гривень кожному військовослужбовцю, які вносять неабиякий внесок щодо збереження цілісності  нашої України.

   Орган місцевого самоврядування спільно з громадськістю села і надалі  працюватиме,  щодо надання  адресної допомоги мобілізованим та членам їх сімей . Волонтерська група та активісти села і надалі готові підтримати побратимів в зоні АТО гуманітарним вантажем. Пункт прийому гуманітарної допомоги в адмінбудинку  сільської ради  і надалі здійснює прийом вантажу.


  

Немає коментарів:

Дописати коментар