середу, 31 грудня 2014 р.

І знову в дорогу на допомогу



      Вже в третій  раз на площі в центрі села  біля адмінбудинку 20 грудня  2014 року  сільський голова Ігор Беляк  села Княжолука   разом з активістами села  проводили завантаження фури  лісом хвойним круглим,  дровами паливними буковими, автомашину Ниву,   продуктами, теплим  одягом , амуніцією, Різдвяними   подарунками, тощо  для учасників АТО на Сході України.
     До відправлення  гуманітарної допомоги   підключилась:
-  Долинська районна держадміністрація і передала кошти в сумі 6400 грн. та талони на 100 л. палива;
- Директор Вигодського держлісгоспу виділив ліс хвойний круглий;
-  Василь Литвин з м. Калуш передав кошти в сумі 1000 грн. та 2 буржуйки;
-  підприємці Долинського базару з продажу  автозапчастин – запчастини до автомашини  «Нива».
      22 грудня 2014 року отець  Михайло Довжанський УПЦ КП  церкви Святої  Мучениці Параскеви-П’ятниці села Княжолука  після богослужіння в день , коли  Українська  Православна Церква  святкувала  незвичайну подію , а саме -  зачаття   праведною Анною Пресвятої Богородиці. Коли Господь втілився  для спасіння роду людського, поступово підготовлювався  для Себе на землі  Пречисту  Матір свою у  вибраному потомстві Аврама.
     Саме в цей день  у давнину,  в  день  Святої Анни дівчата збиралися  на свої сходки , щоб вирішити, як будуть  святкувати  Різдвяні свята.  За своєю традицією
обирали «старшу» - дівчину , яка організовувала вечорниці  і керувала  громадськими справами. Де  в основному збирались дівчата , які вміли шити, вишивати , прясти, На цих східках  вирішували – якими прикрасами будуть  прикрашати Різдвяні свята.
   Проведено  молебень та освячення  завантаженої автомашини  на Схід України. Отець  благословив вантаж   благополучно доставити в місце призначення , а також використати його  на потреби армійських побратимів. Сільський голова подякував всім, хто брав участь у зборі  та придбанні вантажу для потреб  військових , а також активістам села, які вклали не абиякий фінансовий вклад  , щоб придбати вже другу автомашину для потреб   учасників  АТО, також  підприємцям, активістам, керівникам підприємств, райдержадміністрації – всім кому не байдужа доля наших побратимів на Сході України.
   Радо зустрічали в  бойових стратегічних місцях  активістів села , а саме  Юрія та Миколу Василишин, Ярослава Дарвая, Івана Могитича, Ігоря Лужного, Ярослава Ковердана, Любомира Лівача  -  житель села  Андрій Бабінчук, земляки м. Долини  та взагалі всі,  хто перебуває там з наших  та інших регіонів.
   Саме  вже в  котрий раз активісти своїм прибуттям,  надають домашньої атмосфери  нашим військовим  в  зоні  Східного регіону, а також передають родинне тепло, сімейний затишок  з кожної оселі.
    В свою чергу  військові, які зустрічалися з активістами передали, що вони твердо стоятимуть  і оберігатимуть цілісність і суверенітет нашої  Держави   і обов’язково повернуться додому після очищення від тероризму  земель   України.


Немає коментарів:

Дописати коментар