понеділок, 20 лютого 2017 р.

День пам’яті Небесної сотні .



 Цей день  навіки закарбований в серцях українського народу. Згадуючи події Майдану , ми  ще раз переконуємося, що Майдан не закінчився , адже події на Сході України Луганської та Донецької областей і  Криму нагадують  його продовження.



       Сьогодні отці храмів  села Княжолука  Ярослав Савка  храму  УГКЦ  Дмитрія та  Михайло Довжанський   УПЦ КП св… муч. Параскеви – П’ятниці відправили панахиди , згадуючи убієнних Майдану  та військових Східного регіону  , які загинули  від рук загарбників  Кремля.



        Біля пам’ятнику  Небесної сотні отець Михайло Довжанський  сказав, що ми вшановуємо пам’ять  Небесної сотні,  пам’ять борців  проти корупції, соціальної невірності, свавілля правоохоронних органів, сил спецпризначення та підтримку Європейського вектора зовнішньої політики в Україні.



        20-е лютого стало переломною датою надії на краще нашого українського народу. Глибокі  та тривалі  приниження, гніт  пострадянської  корупційної схеми пробудив  наш  український багатонаціональний народ. Стоячи перед тираном,  не залишився у смертельній байдужості до майбутнього народу України, до честі та гідності  свого доброго імені.

Майдан.
Сині хмари над землею
Густо розплилися,
І до рідної столиці
Українці подалися.

У столиці на Майдані
Людей розганяють,
Але щирим українцям
Віру не зламають.

Б’ють, катують, убивають,
Люди пропадають,
Але всіх нас  українців
Беркут не здолає.

Брати, сестри наші рідні,
Станьте всі горою,
Верніть  славу Україні,
Свободу і волю.

Поважайте мови різні,
За руки візьміться.
Схід і Захід  України
Навіки зв’яжіться .

Ми нікому не дамо
Нами зневажати,
Бо  достойні  ми самі
Неньку  захищати.
        Іван Проців           

Немає коментарів:

Дописати коментар