вівторок, 22 листопада 2016 р.

Духовним шляхом.

        
            День  святого Михайла відзначали прихожани села Княжолука  в храмі святої мучениці Параскеви – П’ятниці  Української Православної  Церкви Київського Патріархату  разом з міт.прот.  Михайлом Довжанським.





           Символ Михаїла присутній на  головній хоругві часів Богдана Хмельницького та численних  козацьких прапорах. Часто 21 листопада випадає перший сніг, тому й прикмета : «Михайло їде на білому коні», а також  дуже багато  інших прикмет: падає сніг - буде урожай хорошим, туман – буде відлига, ніч ясна – зима сніжна,  теплий вітер – тепло до Миколая, іній на деревах – хороший урожай, …  .


       Тридцять років тому служіння на Прикарпатті в підніжжі  гір Карпат,  в селі Княжолука що на Долинщині, дістав призначення мітр.прот. Михайло Довжанський. Прихожани  були дуже раді , що отець Михайло виразив бажання бути настоятелем  храму саме в цьому селі.     
        З цієї нагоди та з нагоди свята Михайла прибули на богослужіння не тільки парафіяни села , але й настоятелі храмів Української Православної Церкви Київського Патріархату з навколишніх сіл. Також випала честь  взяти участь  в Богослужінні колишньому учневі наставника отця Михайла - земляку, уродженцю та жителю села Княжолука , а сьогодні Він прот.  Анатолій Яремко, отець храму Юрія Побідоносця  Республіки Парагвай.



 Отці в своїй промові вітали отця Михайла, а також підкреслили, що дуже раді за його співпрацю та разом з ним служити Богу, докладаючи з ним  всі зусилля для підняття релігійного життя  парафіян  села Княжолука. А саме:    міт.прот. Ігор Будзан настоятель храму  Святого Миколая Чудотворця села Солуків,
міт.прот Йосип Мельник настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Надіїв,
 міт.прот Іван Качур  настоятель храму  Покрови Пресвятої Богородиці села Вишків,
Прот.  Анатолій Яремко настоятель храму  Юрія Побідоносця  Республіки  Парагвай.



В своїх вітаннях зі словами вдячності вітали отця Михайла .

В  кінці    отець Михайло  подякував  всім  за теплі слова  і додав, що вдячний Богу  за обрану стежину  служіння і зауважив, що він є знаряддям у Божих руках і виконавцем Його святої волі.
Отець Михайло в селі цих  тридцять років своєї святості  прожив в невтомній праці  і повній самовідданості великим  здобуткам  храму Святої Параскеви – П’ятниці  в селі Княжолука. Саме  віра, працьовитість  і жертовність – це ті головні риси, якими Господь наділив Його, і які є  головною рушійною силою у Його житті.



           З допомогою отця Михайла ця велика парафіяльна громада  села , яка зростала з Вашою допомогою, укріпилась вірою та збагатилась любовю   до Бога і стала тим найбільшим  Вашим досягненням. Низько вклоняються отцю парафіяни  за ту повсякденну працю , яка переросла у великі здобутки, побажали Йому доброго здоровя , щастя в родинному житті. Адже за  час служіння отця  в храмі проведено  безліч робіт : зовнішні і внутрішні ремонти, перекриття куполів, заміна вікон, дверей , позолота ікон, реконструкція хорів, будівництво дзвіниці і каплички, насип могили Січовим стрільцям, фарбування  внутрішніх стін і стелі,благоустрій території, реконструкція резиденції, будівництво колодязя, огорожа території храму та могили Січових стрільців, встановлення бруківки -  храм став невпізнанним.



Завдяки добрим справам храм святої мучениці Параскеви – П’ятниці  Української Православної  Церкви Київського Патріархату    має довіру  до щоденної вірності настоятеля храму отця Михайла, його пастерському служінню, незайманій місії, яку Він вершить  для добра довіреної Йому парафії.


Іван Проців

Немає коментарів:

Дописати коментар