понеділок, 17 серпня 2015 р.

Село сьогодні

       



   
         Формування  сприятливого  для життєдіяльності людини середовища, захисту довкілля, покращення санітарного стану, збереження об’єктів  та елементів  благоустрою, зелених насаджень на території Княжолуцької  сільської ради  одне з головних завдань  органу місцевого самоврядування.
        Очікуваний  ефект  від програмних цілей – підвищення рівня благоустрою села, розвиток духовно-культурних закладів, підвищення рівня надання послуг. Саме  стан благоустрою населеного пункту потребує  окремої уваги держави і владних структур. Покращуючи  умови  благоустрою населеного пункту,  пріоритетним  напрямом  гуманітарної політики  держави  стає участь  в благоустрою в селі, що дає можливість забезпечити оптимальну активність кожної людини впродовж усього життя, сприяння забезпечення умов благоустрою та естетичної привабливості населеного пункту.   
        Однак  головними причинами  вирішити  нагальні завдання та покращити ситуацію благоустрою населеного пункту – недостатня  фінансова підтримка та відсутність належної  сучасної матеріально-технічної бази. Та по при всі негаразди на даний час  в стадії завершення  виготовлення генплану села Княжолука , також  придбано 15 штук контейнерів під ТПВ, проведено грошову оцінку землі, в стадії завершення вуличне освітлення , орган місцевого самоврядування взяв  участь у виконанні  заходів Програми соціально-економічного розвитку району на 2015 рік (капітальний ремонт дороги  Вигода-Підбереж  через село Княжолука). Виготовлено проектно-кошторисну документацію  та встановлено перехідний місток протяжністю 30 м/п.  з  вул. Обозище та прилеглих вулиць до неї  на вул.. Дебелівка  через потоки Саджава  на суму 50 000 грн.   за кошти  отримані  за зайняте призове місце в обласному  проекті  «Громада кращого довкілля - 2014».                                                                    Фінансово-бюджетна політика - це і  є основний інструмент  регулювання та стимулювання економічних  і соціальних процесів в селі, що реалізується за рахунок бюджетних ресурсів, власних коштів підприємств, установ та організацій, коштів позабюджетних фондів та коштів спонсорів.    
       Завершено будівництво парадного входу  до сільського клубу, закуплено двадцять театральних крісел  до сільського клубу  за  отримані кошти від участі в обласному конкурсі «Краща етнокультурна громада». Проводяться роботи  по берегоукріпленню річки Свіча, відновлюється життєдіяльність сільської криниці в центрі села по вул.. Шевченка, щомісячно вивозиться ТПВ в межах 160 - 180 м3.
          Цілями діяльності сільської ради є підвищення ефективності фінансово - бюджетної політики, забезпечення стабільного функціонування  бюджетної системи в умовах фінансово-економічної кризи шляхом зміцнення та збільшення дохідної частини бюджету, підвищення ефективності, оптимізації раціонального використання  бюджетних  коштів.


      






Іван Проців

Немає коментарів:

Дописати коментар