пʼятницю, 5 вересня 2014 р.


Добрі справи – щира подяка











З великою вдячністю висловлюються  парафіяни УПЦ КП святої  мучениці Параскеви-П’ятниці села Княжолука Василю Бартківу, який вніс неабиякий вклад у будівництво каплички біля храму  від благодійного фонду  «Бойківська Бартка». Про будівництво  каплички Василь Бартків дізнався від  громади  села при  зустрічі  з ними. Саме він фінансово підтримав громаду, придбавши для каплички фігуру Івана Хрестителя. Історія говорить, що Іван Хреститель народився неподалік Єрусалима в містечку Ютта. Батько його Захарій був іудейським священиком, а мати Єлизавета — дочка рідної сестри святої Анни, матері Пресвятої Богородиці. після хрещення Ісуса Христа святий Іоан продовжував проповідувати народові смирення й покаяння, закликаючи тих, що каялись, повернутись до любові і правди Божої. Іван Хреститель виступив проти царя Ірода за те, що той порушив закон і одружився з жінкою свого брата Пилипа. Ірод відрубав Івану голову. Тіло його було поховано, а голову закопано на Єлеонській горі. Пізніше її ще три рази знаходили і переховували. Тому церква посвятила пророку декілька днів у році, а саме: 24 червня святкується Різдво Чесного і Славного Пророка Предтечі і Хрестителя Івана; 29 серпня — усікновення Голови Святого Хрестителя Господнього Івана; 24 лютого — перше і друге обретіння, а 26 травня — третє обретіння Голови святого Пророка й Предтечі Івана.
Не став осторонь потреб у фінансовій підтримці парафіян УГКЦ   Василь Бартків  дізнавшись  при зустрічі з ними,  він довго не забарився,  вніс відповідну суму для виготовлення Іконостасу храму святого Дмитрія  від благодійного фонду  Бойківська Бартка.
На першому дзвонику Княжолуцької ЗОШ І-ІІІ ст. після промови  директора школи Михайла Пенгрина, привітань отця Михайла Довжанського та голови сільської ради Ігоря Беляка, Михайло Галів , представник  Василя Бартківа, вручив  учням футбольний і баскетбольний м’ячі та грамоти  Іванні Галій, Софії Галій, Михайлу Друляку, Василю Ковердану Василю Пирину, Марії Мельник, Іванні Шкурлей

Немає коментарів:

Дописати коментар