вівторок, 24 грудня 2013 р.


22 грудня 2013 року народний фольклорно-етнографічний  колектив «Барви Прикарпаття» та учасники  художньої самодіяльності села на чолі завідувача сільським клубом села Княжолука Марії Мальон та художнього керівника Петра Дякуна  взяли участь   в  районному огляді-конкурсі обрядів новорічно-різдвяного циклу, який відбувся в м. Долина.  
У Вертепному дійстві брали участь молоді учасники творчої групи сільського клубу – Марія Надіївська, Анна Надіївська, Василь Титиш, Анастасія Титиш, Валентин Проців, Вадим Проців, Арсен Мосонь, Євгеній  Мосонь, Святослав Маслій, Юлія Камишан, Ірина Гайнюк, Соломія Фединяк.
У виконанні народного колективу звучали такі колядки :«Як на небі зірка», «У полі, полі стояла хатина»,» Щасливого Різдва».
Цей колектив є одним із самих співучих і славиться своїми  піснями  у підніжжі гір Карпат. Саме за народною традицією слов’ян святкування Новорічних та Різдвяних свят в них  розпочинається зі святкування Дня Святого Миколая - 19 грудня і закінчуватиметься в день Водохреща  - 19 січня наступного року.
В своїх співах  вони прославляють Коляду, яка з кожним днем поборює темряву сонечка, морози і снігопади, а згодом весняне сонечко зігріє землю і раптом зазеленіє травичка, оживе рослинний і тваринний світ, прийдемо тепло і радість в кожну хату.
На закінчення, взявшись всі за руки, згадали про  тих, хто відстоює Незалежність та Євроінтеграцію нашого величного українського народу на «Майдані» такими словами:
«Давайте за руки візьмемось
Дорослі, юні, молоді
І всі разом прославляймо Бога
На рідній матінці Землі.
Моліться люди всі до Бога
Моліться люди за Майдан
За Схід і Захід, Україну
Щоби Господь нас об’єднав»

Немає коментарів:

Дописати коментар